28 Eylül 2011 Çarşamba

Kabaran kek neden söner ozaman kabartan toz kabartmayan toz mu?

Evlilik halleri modunun ilk basamağına adum atmış olduğumun kanıtıdır bu resim...

Bekarken her daim hazıra konan tarif nedir bilmez ben, kulak memesi kıvamını denememiş ben, ölçek bilgisinden bir haber dolaşan ben, çorba karıştıracak sabrı olmayan tahta kaşığın tencereyi dolaştığı anın bitmesi için binbir türlü bahaneleri annesine sıralayan ben şimdilerde karşılaştığım ilk soru

" Bu akşam yemekte ne yapacaksın bakalım Taze Gelin ? "

karşısında acil durum çanını acınaklı bir şekilde çalmış bulunmaktayım...

Kek önceden ısıtılmış fırınımda pişerken, bense kabartma tozunun ne işe yaradığına canlı şahit olmanın peşinde olacağım...


6 yorum:

  1. hahahaha :) ben de dün tamı tamına 3 saatte barbunya pişirdim, yenilebilir mi emin değilim, dua ediyorum, eğer tadı kötüyse lütfen biz eve gelene kadar mucize olsun ve düzelsin :) işin organizasyon vs kısımları daha mı zevkliydi ne :p

    YanıtlaSil
  2. Yaa beni de korkutmayınn son 18 günüm var tadını mı çıkarsam yemek yapmadan geçirdiğim günlerin ne:) Eheheh post'u okurken güldüm ama şimdi içimi bir korku kapladı nedense:((

    YanıtlaSil
  3. bence hiç korkmayın tadını çıkarın derim (: şuan öğrenciyim ve pratik olmak zorundayım hergün düzenli olarak mutlaka yemek pişiriyorum eminim en güzel şekilde yaparsınız.. bu arada pratik kek tarifi verebilirim.

    3 yumurta
    1 yada 1.5 su bardağı tozşeker
    yarım su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı süt yada yoğurt
    1 paket kabartma tozu

    2.5 su bardağı un
    isterseniz portakal kabuğu rendesi tarçın ceviz ne isterseniz koyabilirisiniz. birde ben bazen süt yerine 1 su bardağı kahvaltıdan kalan çay demini kullanıyorum kakao ekleyerek çaylı kekim oluyor (:
    sanırım çook uzun post oldu (:

    Esma

    YanıtlaSil
  4. korkmayın kızlar yemek yapmak kolay sadece vakit darlığında yemek yapmak zor... bir de yorgunsan, işten gelmişsen falan... onların da çaresi var, organize çalışın yeter ki:=)

    YanıtlaSil
  5. kek önceden ısıtılmış fırına koulmaz öle olursa dışıyla içi aynı olmaz :p kek ustası annem diyo yaniii

    YanıtlaSil