6 Mart 2013 Çarşamba

Şayşuti Sos'ta ne demek? Neyse ne! Maksat yemek yapabilmek, öyle değil mi?

"Yemek yapmaya bayılırım ve çok güzel yemek yaparım " gibi kendimi övebilecek cümleler kurmaya hakkım yok benim o yüzden bu yazı bu cümle ile başlamamalı..

Nasıl başlamalı?

Şöyle

"Yiğidi öldür hakkını yeme" :)

Neden mi?

Kendime kızmam için bir neden yok çünkü ben pek yemek yemeyi sevmem, hal böyleyken pekte yemek yapmayı sevdiğimde söylenemez

Lakin evlendikten sonra " hadi iş başına mutfak senin! " gibi bir misyon yüklenince bende başladım tarifleri toplamaya, anneme sormaya, mutfakta denemeler yapmaya ve sonrasında ufak ufak yemek kursu etkinliklerine katılma girişimlerine..

İlk girişimi iki hafta önce cumartesi gerçekleştirdim

Öğrendiğim şeyin ismi biraz ilginç olsada tadı eşimin tarifiyle " Hani böyle lüks restaurantlara gidersin ya ordaki yemekler gibi olmuş "

İşte o günün en keyif aldığım kısmıydı bu, kendimi bir anda Jamie Oliver felan hissettim :)

Hazır öyle hissetmişken şu tarifi burayada yazıp sizinle paylaşmak istedim

Şimdiden afiyet şeker olsun :)


MALZEMELER

1 Adet Tavuk gögüsü

Köz kırmızı biber

Labne Peyniri

Taze otlar ( Ispanak , Rosamary ( Biberiye) kesinlikle kullanılmalı ! )

Tuz , Karabiber , Sıvı yağ, Sarımsak

ŞAYŞUTİ SOS İÇİN

Közlenmiş kırmızı biber

Kurutulmuş domates

Yarım yemek kaşığı krema

2-3 yemek kaşığı domates sosu

İsteğe bağlı olarak baharat

YAPILIŞI

Tavuk gögüsünü ortadan düzgün bir şekilde bıçakla ikiye böl

Üstünü şeffaf jelatin ile ört ve tavuk gögüsünü sert bir cisimle eşit şekilde ezmeye başla

Ezdikten sonra göğüsün ön ve arka yüzüne zeytinyağını gezdirin.

Yarım diş sarımsağı göğüsün ön ve arka yüzüne sürün ve tuz karabiber serpin

Birazcık labne peyniri sürün  ve üzerine küçük küçük doğranmış köz biberi, ıspanak ( pişmemiş olsun)  ve biberiyeleri ekleyin

Ve daha sonra rulo şeklinde tavuğu kapatıp folyo ile kaplayıp saralım.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dk pişirelim. Daha sonra folyoyu açıp üst kısmının biraz daha kızarması için 5-10 dk bekletelim. Tavuğu çıkarıp servis tabağına aldıntan sonra folyo içine sızan yağı tekrar tavuk göğsünün üzerine dökün

Buarada tavaya sıvıyağ ve yarım diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp kavuralım

Küp küp doğranmış kırmızı biberi ve kurutulmuş domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim

2-3 yemek kaşığı domates sosumuzu, yarım yemek kaşığı kremayı ve sosu hafif kıvamlı hale getirmek içinde 1-2 kaşık kaynamış su ekleyelim.

Fırından çıkardığınız Tavuğun üzerine Şayşuti sosunu ve yine enfes tada sahip birkaç biberiye dalını ekleyip servis yapabilirsiniz

Yemek kursunda tavuğun yanına Sebzeli Noodle da yaptık




4 yorum:

  1. enfesss gözüküyor!!
    cok güzeldir eminim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Tadı da ucundan baktım vallahi çook güzeldi :)

      Sil
  2. E ben 9 yıllık evliyim böyle yemek yapmadım. Lütfen kötü örnek olmayalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke bende devamını getirebisleydim :))2 sene içerisinde yaptığım en değişik yemek bu diyeyim gerisini sen düşün :)

      Sil